Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 7. sezonu düzenlenecek2016-2017 SEZONU BÖLGESEL AMATÖR LİG’E KATILIM GENEL ESASLARI
Türkiye Futbol Federasyonu’na Gönderilecek Belgeler : 1-Kulübün Bölgesel Amatör Lig’e katılacağını belirten Yönetim Kurulu kararının bir sureti. 2-KATILIM FORMU (Ek:1) 3-Antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılacak, soyunma odası ve hakem odasına sahip, nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu TFF tarafından onaylanmış suni çim zeminli, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu kuruma veya bir başka kuruma ait olup bu sahanın kulübe tahsis edildiğine dair belge.(Saha-Stat kriterleri Ek:2) 4-Lige katılım teminatı olarak 20.000 TL’nin nakit olarak yatırıldığına dair banka dekontu. (Bu sezondan itibaren Banka Teminat Mektubu kabul edilmeyecektir.)
Lige katılım bedelinin Türkiye Futbol Federasyonu’nun aşağıdaki hesabına nakit olarak yatırılması gerekmektedir. Kulüplerimiz 20.000 TL’yi “2016-2017 Sezonu Bölgesel Amatör Lig ……………………………………………………………… Spor Kulübü Teminat Bedeli” açıklamasıyla yatıracaklardır.
(EK:2)
2016-2017 SEZONU BÖLGESEL AMATÖR LİGE KATILACAK KULÜPLERİN SAHA - STAT KRITERLERİ
1-)Takımlar ve hakemler için sahaya ve oyun alanına, güvenli bir şekilde doğrudan giriş sağlanmalıdır.
2-)Hakem ve takımların girişi, seyirci girişine kapalı ve korumalı bir alan olmalıdır.
3-)Hakem ve takımların odaları, gerek saha içine giriş-çıkışları ile gerek bu mekanlara dışarıdan girişler kesinlikle korumalı bir şekilde olmalıdır.
4-)Takımların ve hakemlerin odalarından oyun alanına ulaştıkları güzergah seyirciler tarafından atılabilecek yabancı cisimler ile yaralanma riskini önleyecek uzaklıkta olmalıdır.
5-) Oyun alanından soyunma odalarına, soyunma odalarından oyun alanına giriş ve çıkışlarda körük veya tünelin olması idealdir. Şayet bu olanak yoksa sporcuların, teknik adamların yöneticilerin ve hakemlerin güvenliğini sağlayacak yeterlikte uzun ve geniş bir fiziki bariyer mutlaka olmalıdır.
6-)Takımların odaları ile hakem odalarının her biri için oyun alanına giriş için ayrı koridor bulunmalıdır. Bu koridorlar oyun alanına çıkışa yakın bir yerde birleşebilir. Sadece bir koridor varsa, bu koridor, takımların oyun alanına giriş ve çıkışlarında bir bariyer ile birbirlerinden ayrılmasına olanak tanıyacak yeterli genişlikte olmalıdır.
7-)Stadyum yetkili kişi ve kurumlarca, kapasite, emniyet, sağlık hizmetleri (odalar ve donanımları), tüm mekanik sistemler (sıhhi tesisat, ısıtma ve sıcak su sistemi, anons sistemi, skor tabelası sistemi, ve tüm alanlarla ilgili elektrik donanımların, acil durumlarda kullanılacak tüm sistemler ve materyaller yangın, ve diğer yapısal sağlamlık yönlerinden periyodik olarak çalışabilirliği açısından kontrol edilmiş olmalıdır ve istenildiği takdirde yetkili mercilerden alınan belgelerin Federasyona sunulması zorunludur. Bu hususlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan tamamen ev sahibi kulüp sorumlu olacaktır.
8-)Oyun alanı doğal çim veya suni çim saha olmalıdır. Seçilecek zemin tamamen yumuşak ve düz olmalıdır. Suni çim zeminli olması halinde de yeşil renkli ve tüm lig sezonu boyunca maç yapmaya elverişli olmalıdır.
9-)Oyun alanı ölçüleri çizgi kalınlığı dahil uluslar arası standart 105 m. x 68 m. olmalıdır. Ancak saha koşulları bu ölçülere uygun değilse, ende en az 60 m. boyda ise en az 90 m.’ ye kadar olan sahalar incelenerek, uygunluk verilebilecektir.Ayrıca oyun alanı üzerindeki orta saha, ceza alanı vb. gibi çizgiler Futbol Oyun Kuralları kitapçığında belirtilen şekilde ve ölçülerde çizilmelidir.
Kulüplerimizin Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdikleri sahanın yukarıda belirtilen kriterlere uygun olup olmadığı ile ilgili olarak 25 Temmuz 2016 tarihinden itibaren TFF Bölge Müdürlüklerimizce denetim ve tespit yapılacaktır. |
715 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |